förening I IOGT-NTO

De lokala föreningarna är grunden. Det finns hundratals föreningar i landet som gör olika saker beroende på vad medlemmarna vill. En del föreningar har några få medlemmar medan vissa har hundratals medlemmar.

DIN FÖRENING OCH DINA RÄTTIGHETER

Du kan enligt stadgarna vara närvarande och säga saker på alla föreningsmöten i landet. Du får också vara med på verksamhet i vilken förening som helst. Men i din egen förening har du extra rättigheter och möjligheter att påverka det som händer. Lär dig mer med hjälp av vår medlemsutbildning Iggisen om du inte redan gjort det.

FÖRENINGSVERKTYG

På denna sida har vi samlat det mesta som behövs för att driva en förening. Vi har delat in informationen i olika sektioner för att du enklare ska kunna hitta rätt.

Medlemsutbildningen Iggisen

Genom att gå medlemsutbildningen Iggisen kan du lära dig grunderna kring vad IOGT-NTO står för, vad vi gör och vad vi kämpar för. Läs den själv, i föreningen eller som studiecirkel.

Medlemsutbildningen

Årsmöte i föreningen

En gång om året kallas alla medlemmar i föreningen till ett årsmöte. Där bestämmer medlemmarna hur föreningen ska styras, vad föreningen ska fokusera på och hur pengarna ska användas det närmaste året. Här hittar du det som behövs för att förbereda och genomföra årsmötet.

Till sidan

Igång med styrelsen

Mellan årsmötena är det den valda styrelsen som sköter föreningen och ser till att det som medlemmarna bestämt blir verklighet. Styrelsen företräder föreningen, inspirerar medlemmarna och ser till att föreningen utvecklas. Här hittar du det som behövs för att styrelsen ska komma i gång.

Till sidan

Planera verksamhet

Det är medlemmarna själva som bestämmer och därför ser verksamheten i landets föreningar olika ut. Det som är gemensamt är att vi hela tiden vill göra världen bättre. Här hittar du tips för att planera verksamhet och ett antal kriterier som ger verksamhet med vår egen profil.

Till sidan

Starta förening

Finns det ingen förening där du bor eller tycker du att det behövs en förening till? Fem medlemmar kan ta initiativ till att starta en helt ny förening. Här hittar du det som behövs för att förbereda och komma i gång.

Till sidan

Mer kunskap

Det finns mycket mer att lära om att ha förening. Fler saker kan komma att läggas upp på denna sida efter hand.

Till sidan

Mer verktyg i föreningsarbetet

I flödet ovan hittar du snabbt det mesta du behöver till ditt föreningsengagemang. Här hittar du ännu fler dokument och texter som kan behövas.

Stipendier och fonder

Läs mer om de stipendier och fonder som du som medlem i IOGT-NTO kan söka bidrag från.

Till sidan

Webbshop

Är du intresserad av profilkläder eller profilmaterial? Allt finns i vår webbshop.

Till webbshoppen

Minnesblad

Här finns formulär för dig som vill beställa minnesblad. (IOGT-NTO-rörelsen)

Till sidan