Värva medlemmar

Medlemmar är viktigt för vår organisation och att få din hjälp med att värva fler har stor betydelse. Vi har tagit fram den här sidan med matnyttig information som hjälp i värvningsarbetet.

Vi vill vara många medlemmar för att

  • öka våra möjligheter att driva en aktiv drogpolitik och att påverka politiker och beslutsfattare i våra frågor
  • erbjuda nyktra mötesplatser i hela landet
  • erbjuda gemenskap och verksamhet i drogfri miljö i hela landet.

Ställ frågan

”Vill du bli medlem i IOGT-NTO?” Den enkla frågan kan göra stor skillnad för ytterligare en människa. Det lönar sig ofta att fråga någon i din närhet, till exempel en granne, arbetskamrat, släkting eller kompis.

Hitta argument för att bli medlem i IOGT-NTO

Ett sätt att hitta argument kan vara att själv svara på frågan ”Varför är du medlem i IOGT-NTO?” Svaret du ger är kanske ditt bästa argument för att någon annan också ska vilja bli medlem.

Här kommer förslag på fler argument:

  • Som medlem påverkar du samhället och din omgivning, bara genom att själv ta ställning för ett nyktert liv.
  • Som medlem kan du delta i olika aktiviteter och hitta vänner och gemenskap i vår föreningsverksamhet.
  • Som medlem finns många möjligheter till utbildning inom nykterhetsrörelsen.

Material att använda när du värvar

  • När du är ute och värvar medlemmar i mer formella sammanhang vill vi att du har på dig kläder med IOGT-NTO:s logga. Du kan låna kläder av ditt distrikt eller köpa i vår webbshop.
  • Vid så kallad butiksvärvning används ofta också värvardisk, roll-ups och/eller strandflaggor. Detta material kan du låna av ditt distrikt.
  • Vår värvarbroschyr Bli medlem presenterar kortfattat IOGT-NTO. Den är perfekt att lämna till den som har visat intresse men som inte har bestämt sig.
  • Ipad, telefon eller dator med formulär med medlemsförbindelse som den nya medlemmen kan fylla i direkt. Finns ofta att låna av ditt distrikt.

När du fått ett ja

När du värvar en medlem ber du personen att skriva på en medlemsförbindelse. Personen fyller i namn, adress, personnummer, telefonnummer och e-postadress i ett formulär på hemsidan eller på en talong, och betalar sin medlemsavgift.

Du som värvar fyller i ditt namn och personnummer så att du kan få din värvarpremie.

Du får en premie när du värvar någon

När den nya medlemmen har betalat sin medlemsavgift får du som värvare en premie som tack för din insats. Tänk på att du själv måste ha betalat din medlemsavgift för att du ska kunna få dina värvarpremier.

Du kan välja mellan två värvarpremier. Alternativ 1 är en premie till dig själv på 300 kronor per värvad och betalande medlem. Premien kan du använda till att åka på våra utbildningar, på vår Vit jul-resa eller någon av våra utbildningsresor.

Alternativ 2 är att skänka din premie till en annan medlem eller till en IOGT-NTO-förening. Det innebär att du antingen betalar medlemsavgiften för någon annan eller att du ger föreningen 300 kronor.

Vi har värvningskampanjer varje år

Varje år ordnar vi olika värvningskampanjer, t ex i samband med Folknykterhetens vecka i maj/juni där fokus ligger på att värva nya medlemmar och föra ut våra politiska budskap, sommar värvning 1 juni–31 augusti där vi värvar nya medlemmar på platser där människor tillbringar sin semester och höstkampanjen i oktober, där vi bjuder på fika och erbjuder nya personer att bli medlemmar och att engagera sig.

Kontakta oss om du har frågor

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss som jobbar med medlemsvärvning:

Malin Karlsson, malin.karlsson@iogt.se, 0730-98 85 98

Lina Kurttila, lina.kurttila@iogt.se, 0733-72 62 28

 

8621071