Skicka in föreningens årsrapport!

Kom ihåg att skicka in din förenings årsrapport. Det är bland annat viktigt för att föreningen ska få del av fonder och bidrag som förbund eller distrikt betalar ut.

Alla föreningar inom IOGT-NTO ska årligen skicka in sin årsrapport till förbundet, så att uppgifterna om varje förening hålla uppdaterade. I årsrapporten redovisas bland annat föreningens verksamhetsort, bankuppgifter, eventuell hemsida, besöksadress och kanske viktigast av allt; vilka som innehar förtroendeuppdrag i styrelse, revisorsgrupp, valberedning eller övriga uppdrag som personal.

Årsrapporteringen görs med fördel direkt i medlemsregistret.

Fördelar med att årsrapportera

Vi vill inte ha gamla uppgifter som inte längre stämmer i medlemsregistret. Det finns också flera fördelar för er när ni meddelar förbundet hur föreningen är organiserad efter årsmötet.

 • Vi får rätt namn på rätt post
  Den som avslutar sitt uppdrag slipper få utskick som denne inte längre ska ha, och den som är ny till ett förtroendeuppdrag får de utskick med information som den behöver.
 • Vi får veta hur aktiv föreningen är
  Om det exempelvis registreras en ny medlem i din ort, som inte själv har önskat någon föreningstillhörighet men ska placeras i någon förening i närheten, så är det större chans att medlemmen placeras i er förening om ni har årsrapporterat det senaste året. Då vet vi på Medlemsservice att det är en aktiv förening.
 • Årsrapport är krav för vissa bidrag
  Ska ni söka bidrag ur någon av IOGT-NTO:s fonder så måste ni ha årsrapporterat för senaste verksamhetsåret.

Såhär årsrapporterar du

Via medlemsregistret

 1. Logga in i medlemsregistret på minasidor.iogt.se
 2. Om du är registrerad som antingen ordförande, föreningsregisteransvarig eller distriktsregisteransvarig (du kan se vilka förtroendeuppdrag du har under ”Uppdrag – Organisationsuppdrag”) så kan du trycka på ”Medlemsservice” allra högst upp till vänster på sidan.
 3. När du har föreningens sida uppe så scrollar du längst ner till ”Årsrapporter” och trycker på ”+” för att lägga till en ny årsrapport.
 4. Följ instruktionerna som finns på den sida du kommer till.
 5. Tryck på ”spara” (kan behövas två gånger för att årsrapporten ska skickas in.

Så länge en årsrapport är olåst kan du göra ändringar i den, men om Medlemsservice har tagit hand om den och låst den så måste du mejla till Medlemsservice på [email protected] för att kunna göra kompletteringar.
Till Mina Sidor

Ladda ner Wordfil

Om du inte är registrerad som ordförande eller registeransvarig ännu så går det också att ladda ner, fylla i och skicka denna Wordfil till Medlemsservice på mejladressen [email protected] 

FÖRENINGSÅRSRAPPORT [WORD]