Populärt ridläger lockade till engagemang

 

För tredje sommaren i rad arrangerade IOGT-NTO ett ridläger för medlemmar i rörelsen. Det ägde rum på Hallmyra gård utanför Strängnäs med ett tiotal deltagare.

2018 års- läger bjöd på en rad olika aktiviteter, bland annat hästhantering, körning, voltige och en hel del gemenskap. Deltagarna passade även på att diskutera aktuella frågor inom IOGT-NTO med utgångspunkt på nya verksamheter för medlemmar.

– Det här är ett mycket lyckat exempel på hur vi inom IOGT-NTO kan inspirera och bidra till att skapa gemenskap bland våra medlemmar. Därför är jag mycket stolt över att var en del av arrangemanget,

säger Elin Lundgren, medlem i IOGT-NTO och en av initiativtagarna.

Ridlägret startade sommaren 2015 av Elin Lundgren och några vänner. Några i gruppen hade varit på ett ridläger för ganska länge sedan som de hade en positiv erfarenhet av. Där och då beslutade de sig för att starta upp ett nytt ridläger i IOGT-NTO:s regi. Målet för nästa år är att växa ytterligare.

– Det är oerhört viktigt att kunna erbjuda olika engagemangsformer för medlemmar. Olika saker att göra passar olika personer, beroende på läge i livet och intresse. Många som gillar IOGT-NTO tror jag också vill göra det man gillar just i IOGT-NTO. Det blir en kombo av bra saker, avslutar Elin Lundgren.

Elin har även startat en Facebook-grupp för IOGT-NTO-medlemmar där alla rid-arrangemang marknadsförs. Syftet är att inspirera fler medlemmar runt om i landet till att delta i kommande aktiviteter.

Här hittar du Facebookgruppen IOGT-NTO rider. Du måste vara medlem för att delta i gruppen.