Grattis till vinnarna av årets alkoholnormpris

Entreprenören och mångsysslaren Moa Gürbützer har tillsammans med God Dryck, tilldelats IOGT-NTO:s alkoholnormspris 2019.

Vinnarna tillkännagavs vid en ceremoni i samband med firandet av Folknykterhetens dag den 30 maj vid ordenshuset Brofästet på Skansen i Stockholm.

IOGT-NTO:s motivering till valet av Moa Gürbützer och God Dryck lyder:

”För att deras kvalitativa drycker gör det lätt att välja alkoholfritt som förstahandsval och därmed underlätta människors rätt att välja ett liv fritt från alkohol. Lyckas vi tillsammans förändra normen kring alkohol blir alla vinnare.”

Moa Gürbützer har en bakgrund som socialarbetare och familjeterapeut i Göteborg. 2013 grundade hon företaget MRG Wines som idag tillverkar och distribuerar drycker till hela världen. Moa har även en egen podcast som heter ”Med eller utan” där hon tillsammans med gäster reflekterar kring hur alkoholens normer påverkar oss.

Företaget God Dryck – som tidigt var ute med alkoholfritt och banat väg för andra tillverkare kunde inte närvara vid prisutdelningen på Skansen och får motta sitt pris vid senare tillfälle.