Miljonlotteriet

Miljonlotteriet startade 1964 och är i dag ett av Sveriges äldsta lotterier. Ända sedan bildandet har syftet varit detsamma. Att skapa ännu bättre förutsättningar för IOGT-NTO-rörelsen att arbeta mot alkoholens och drogernas negativa konsekvenser i samhället.

Läs mer du hur du kan stötta IOGT-NTO-rörelsen samtidigt som du ger dig själv chansen att vinna stort på Miljonlotteriets webbplats

Miljonlotteriets överskott går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsen och annan verksamhet som motverkar alkohol- och drogproblem. Nyktra Initiativ är en sammanställning med exempel på klartänkta insatser som möjliggörs tack vare av Miljonlotteriets kunder.

Sedan år 2000 har Miljonlotteriet bidragit med mer än 2,3 miljarder kronor till hela IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. 50 goda gärningar  är en sammanställning med exempel på verksamhet som möjliggörs av Miljonlotteriets kunder.

Miljonlotteriet tillhör pionjärerna med försäljning av lotter via prenumeration. Sedan starten har de fantastiska vinsterna varit särskiljande för lotteriet. Samtidigt är Miljonlotteriet ett innovativt företag där framtagning och utveckling av nya produkter som tilltalar marknaden ständigt är i fokus. I dag består produktportföljen utöver prenumerationslotterna även av bingo, skraplotter och andra spel, så kallade probability-spel, som spelas online på miljonlotteriet.se.

Att lotterier bedrivs av ideella organisationer, till exempel Riksidrottsförbundet och Cancerfonden, har en lång tradition i Sverige. Huvudsyftet är att kunna finansiera sin egen verksamhet utan statlig styrning.

Vi inom IOGT-NTO-rörelsen har stora kunskaper kring missbruk och många i vår rörelse har erfarenheter, egna eller från personer i sin närhet, av alkoholmissbruk, men även spelberoende. Som organisation har vi alltid sett och arbetat för att minska konsekvenserna av missbruk och beroenden och samma sak gäller för spel och lotterier.

Våra medlemmars samlade kunskaper är väldigt viktiga för hur Miljonlotteriet drivs. Miljonlotteriet kommer till exempel aldrig att använda sig av högriskspel. Tvärtom har Miljonlotteriet som målsättning att vara ledande inom spelansvar.

 

Miljonlotteriets arbete med spelansvar genomsyrar hela företaget, från utveckling av nya produkter och marknadsföring till all form av försäljning.

  • Miljonlotteriet har i samarbete med övriga spelbranschen beslutat att införa 18-årsgräns på alla sina spel och skraplotter.
  • Miljonlotteriet erbjuder inte spel på kredit.
  • Miljonlotteriet erbjuder sina kunder att sätta gränser för sitt spelande och kommunicerar aldrig erbjudanden när gränsen är nådd.
  • Miljonlotteriet erbjuder kunden olika alternativ till hjälp, till exempel genom Stödlinjen, och att stötta kunden i att göra ett speluppehåll.

Läs mer om spelansvaret på Miljonlotteriets webb https://www.miljonlotteriet.se/spelansvar

Miljonlotteriet har i dag cirka 50 anställda som alla arbetar på huvudkontoret i Mölnlycke. Jonatan Hjort, tidigare CFO på IOGT-NTO, är VD sedan i juni 2018. Han leder nu ett företag med stolt tradition.

Läs mer om Miljonlotteriet på lotteriets hemsida eller nyhetsrum hos Mynewsdesk.

Du kan även följa dem i sociala medier på InstagramFacebook, och  YouTube.

  • Känner du att du spelar för mycket eller har en anhörig du är orolig för? Då kan du kontakta Stödlinjen eller 020-81 91 00.
  • Vill du läsa mer om vad spelberoende är och forskning som bedrivs på området just nu så rekommenderar vi sidan spelforskning.se eller Folkhälsomyndighetens webbplats.