Verktyg för att samla in e-postadresser

På den här sidan hittar du enkla verktyg att använda inom din förening eller ditt distrikt för att samla in medlemmarnas e-postadresser. Fler e-postadresser = bättre medlemskommunikation = stärkt tillhörighetskänsla!

Hela 97% av Sveriges vuxna befolkning använder e-post löpande – förstå vilket fantastiskt kommunikationsmedel det är! Därför är det så värdefullt att säkerställa att vi faktiskt har aktuella mejladresser till alla medlemmar: för att mobilisera politisk sprängkraft, för att skapa gemenskapskänsla även utanför föreningslokalen, för att fylla medlemskapet med i stort sett obegränsade mervärden. Låt e-postjakten börja!

På sidan:

1. Små hjälpsamma knuffar i vardagen

”Nudging” är ett populärt begrepp numera och betyder att man med små, små knuffar hjälper folk att göra rätt. Här är några tips på hur ni kan underlätta för medlemmarna att registrera sin mejladress:

  • Lägg in en länk till ”Mina sidor” https://www.iogt.se/medlemssidor/till-mina-sidor/ tydligt på föreningens hemsida (om ni har en)
  • Lägg en uppmaning i mejlsignaturen så att du i varje mejldialog förser medlemmar med möjligheten att logga in och dubbelkolla sin mejladress
  • Med lättade restriktioner kommer fler föreningsträffar – hurra! Gör en liten gerillakampanj* i den egna föreningslokalen med exempelvis små fasttejpade budskap och qr-koder (så att folk lätt kan scanna koden med mobilen) ovanför toalettpappershållaren, på stolskarmar eller andra otippade ställen där människor sitter still en stund.

Verktyg för att göra kostnadsfria QR-koder hittar du här (öppnas i ny flik)

*)Gerillakampanj = överraskande och okonventionell marknadsföring med enkla medel, gärna på oväntade platser

2. Affisch att skriva ut

3. Kör en kampanj på sociala medier

Här nedan hittar du textförslag (kom ihåg att länkar inte är klickbara på Instagram, om du väljer att dela där), och vill du ha en bild som väcker uppmärksamhet i flödet kan du högerklicka och spara ner bilden med pratbubblor här bredvid.

Vill du enbart dela länken till Mina sidor och sedan skriva ett helt eget inlägg så är det denna webbadress du ska dela: https://www.iogt.se/medlemssidor/till-mina-sidor/

Förslag på inläggstext till sociala medier

Missa inget roligt – logga in och dubbelkolla att vi har rätt e-postadress till dig! Som medlem i IOGT-NTO kan du själv logga in på ”Mina sidor” på hemsidan för att dubbelkolla och uppdatera dina kontaktuppgifter:   iogt.se/medlemssidor/till-mina-sidor/

Att säkerställa att rätt e-postadress finns i registret är ett enkelt sätt att få ut mer av medlemskapet: du riskerar inte att missa roliga aktiviteter, spännande utbildningstillfällen, möjligheten att delta i landsomfattande kampanjer… Det mesta kommuniceras via e-post idag och vi vill för allt i världen inte att du ska råka missa något kul!