I helgen arrangerade IOGT-NTO, i samarbete med Tollare folkhögskola, sin populära kurs-kurshelg för medlemmar i rörelsen. Syftet var att höja kunskapsnivån och öka förståelsen för IOGT-NTO:s drogpolitiska och internationella arbete.

Under helgens utbildningsdagar, som bestod av tre olika spår, fick deltagarna ta del av föreläsningar samt diskutera och utbyta erfarenheter med varandra.

– Responsen från deltagarna har varit över all förväntan, vilket är glädjande. I år har vi lyckats samla både nya och lite mer erfarna medlemmar vilket har bidragit till intressanta möten och spännande diskussioner, säger Anders Karlsson, Utvecklingskonsulent på IOGT-NTO och ansvarig för kursen i Stockholm.

Nytt för i år var en grundutbildning där nya medlemmar i rörelsen fick lära sig mer om IOGT-NTO:s kärnverksamhet och prioriterade frågor.

– Det har varit en väldigt givande och intressant helg där deltagarnas engagemang och intresse för våra frågor växte. Vårt mål var att skapa dialog, inspirera och ge deltagarna relevanta verktyg som de kan ha användning för i sitt ideella arbete på lokalplan, avslutar Anders Karlsson.

Förutom att delta på föreläsningar fick deltagarna även möjligheten att mingla, äta god mat och se artister som uppträdde, vilket var mycket uppskattat.

Totalt deltog 45 kursdeltagare på årets kurs-kurshelg i Stockholm.