Höstmörkret kryper inpå, sommarnätterna känns avlägsna och tanken på beach 2018 känns väldigt avlägsen. Oktober är en månad då vi gärna tänder ljus och ökar kaloriintaget i sällskap av en bra film. Vi boostar med vitaminer för att slippa förkylningar och hoppas att immunförsvaret klarar hela vintern.

Varför inte testa att utmana dig själv och din omgivning genom en vit månad. Det finns hälsosamma vinster att göra på det, så låt oss ta det steg för steg och se vad en vit månad ger på kort sikt, men även på lång sikt

Levern
Du låter levern vila och återhämta sig vilket leder till att levervärdena och funktionen förbättras. Håller du dig ifrån alkoholintag i några månader så kan kroppen gå tillbaka till normala levervärden. Dock är det viktigt att påpeka att om du chockar levern med högt alkoholintag direkt efter en vit månad kan du skada levern

Blodtryck
Alkohol driver upp blodtrycket. När du avstår alkohol under en längre period sjunker blodtrycket och därmed för du en bättre sömn och kan känna dig mer utvilad efter en natts sömn

Sömn
Sömnstörningar avtar i de allra flesta fall när du slutar dricka. Det gör att du känner dig mer pigg och alert under dagarna.

Immunförsvaret
Alkohol hämmar benmärgens förmåga att bilda försvarsceller som ska skydda kroppen från infektioner och du blir därför lättare sjuk.

Kaloriintag
Alkoholen sänker sockerhalten i blodet vilket ger en stark hungerkänsla och ökar aptiten. Utöver det innehåller både vin och öl en hel del kalorier, ett glas starköl innehåller i snitt 186 kcal och ett glas rödvin 108 kcal.

Sociala vinster
Bortsätt från allt det som händer med kroppen så kommer du att märka att ditt sociala umgänge får en helt ny dimension. Alltifrån de som kommer att ifrågasätta din vita månad och utmana dig till de som kommer att göra som du.

Alkoholfriheten kommer att ge dig nya upplevelser och berika dina relationer med vänner och bekanta. Är du redo för en sober oktober? Ta en vit månad tillsammans med oss här.

Källa