En sak kan konstateras; det är inte alltid en dans på rosor att vara man. Enligt samhällets oskrivna regler ska ”riktiga” män klara sig själva. Dessutom förstärker vår starka alkoholnorm mansrollen, skriver representanter från Make Equal, IOGT-NTO och Studiefrämjandet i Metro debatt idag.

Jag var egentligen inte den där ”roliga partysnubben”. Jag var ju beroende. Men jag lyckades gömma mig bakom att det var fest och kul hela tiden.

– Ali Boulala, skateboardlegend, modell och en av profilerna i satsningen Allt vi inte pratar om.

När män tar till flyktvägar drabbar det heller inte bara männen. Det drabbar alla. Problem som förträngs försvinner inte, utan läcker ut på sätt som ibland skadar andra. Det är föga förvånande att kopplingen mellan alkoholpåverkan och brott är stark.

Läs debattartikeln i sin helhet här

Om Allt vi inte pratar om

Allt vi inte pratar om släpps idag och är en satsning i form av en bok, verktyg och en poddserie för killar och män som vill göra upp med mansnormen och bidra till en samtyckeskultur. Detta görs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal i samarbete med IOGT NTO och med Studiefrämjandet, Bonnier Bookery, Månpocket och Acast. Läs mer på alltviintepratarom.se.