Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig? ”Allt vi inte pratar om” är en satsning som är tänkt att inspirera killar och män att börja prata om sådant som män annars inte pratar om. Initiativet kommer bland annat från Ida Östensson, grundare av Make Equal, som allt sedan debatten om övergrepp på festivaler har uppmanat killar och män att prata med varandra om närhet, normer, grupptryck, sex och kärlek.

”Allt vi inte pratar om” görs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal, i samarbete med Studiefrämjandet och med IOGT-NTO, Bonnier Bookery, Acast och Månpocket.

Författaren Thor Rutgersson var en av dem som ville få igång ett samtal med sina vänner:
– Men det var svårt. Det var inte förrän jag erkände att fan, när jag var i slutet av tonåren, nog tryckte jag mig mot tjejer i publikhaven på spelningar. Först då kunde vi prata. För då kunde de andra också berätta. Hur de tänkte och kände. Så jag skrev till Ida och föreslog att vi skulle göra en större satsning för att hjälpa män att prata öppet och ärligt om hur vi mår.

”Allt vi inte pratar om” försöker göra just detta. Och det blev en bok – men också en podcast, en ljudbok och en e-bok. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh som delar med sig av sådant de inte annars pratar om. Det handlar om ämnen som sex, skörhet, kärlek, ego, flyktvägar och vänskap. Boken innehåller också samtalsguider och tips från män till män.

Satsningen ”Allt vi inte pratar om” släpps den 19 mars och består av flera delar:

  • Podcasten ”Allt vi inte pratar om” på Acast. I sju avsnitt träffar Thor och Ida kända och okända män och utmanar dem att prata om sånt de annars inte pratar om utifrån teman som kärlek, skörhet, flyktvägar, ego, sex och vänskap. Premiär: 19 mars och sänds fram till 30 april.
  • Boken ”Allt vi inte pratar om” som e-bok, ljudbok och pocket. Innehållet är baserat på intervjuerna i podcasten och här hittar du också samtalsguider och tips från män till män. Utgivningsdag e-bok och pocket 19 mars. Recensionsdag 21 mars. Ljudboken släpps den 30 april.
  • En studiehandledning baserad på ”Allt vi inte pratar om” framtagen av Studiefrämjandet.
  • Mer inspiration finns även på killmiddag.se.