Världens Barn

Insamling för Världens Barn 

IOGT-NTO-rörelsen är del av den nationella Världens Barn-kampanjen, som syftar till att samla in pengar för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Pengarna som samlas in går till olika projekt i världen, projekt som drivs av svenska biståndsorganisationer i samarbete med deras lokala samarbetsorganisationer. Kampanjen pågår hela året med kulmen veckorna 39-40 då SVT och Sveriges Radio P4 sänder sina program.

Vem som helst kan delta i insamlingen genom att skänka en gåva eller själv starta en insamling. Insamlingen kan vara fysisk eller digital. Har man ett fysiskt evenemang, till exempel en loppis, café eller tipspromenad kan man ändå använda digitala insamlingsmetoder – som en egen QR-kod eller insamlingsbössa, så att man kan följa hur mycket pengar som kommer in till ens egen insamling.

Vill du engagera dig i årets Världens barn-kampanj?

Härligt, ju fler desto bättre! Du kan samla in pengar själv eller tillsammans med din förening.
Läs mer på Världens barns hemsida

Riksinsamlingen har en ”verktygslåda” på sin hemsida, där de samlat all information och visar vilka material som finns att använda.
Världens Barns verktygslåda

Kontakta Världens Barns regionsamordnare för att få mer information. De bjuder under våren och början av hösten in till lokala och/eller regionala informationsträffar. Dit kan alla komma för att få mer information och träffa övriga organisationer och aktörer som finns i samma kommun/region.
Kontakta regionsamordnare