Tillsammans mot
våld och droger

Vi känner en stark oro över de senaste årens utveckling av gängkriminalitet. Den våldsvåg vi sett under hösten har fått många av oss att reagera och ställa oss frågan – Vad kan man göra?

Vi tror att svaret är att göra något tillsammans. Civilsamhället kan bidra, inte minst i arbetet med att minska nyrekryteringen till gängen och att förebygga att barn och unga utsätts för våld eller utnyttjas i droghandeln.
Regering, polis, rättsväsende, kriminalvård och andra myndigheter gör sin del, men alla är också överens om att för att vända utvecklingen krävs fler parter i samhället som reagerar. Och agerar.

Därför  har vi nu tagit initiativ till denna manifestation. Lördag 18 november klockan 16.30 samlas vi på Medborgarplatsen i Stockholm under parollen Tillsammans – mot våld och droger!

Vi vill visa att civilsamhället står redo och är villiga att hjälpa till.
Tillsammans skapar vi handlingskraft! 
Vi hoppas att du vill vara med.

 

hjälp till att sprida evenemanget på facebook

Vi som står bakom manifestationen

IOGT-NTO är stolta initiativtagare till manifestationen. Vi är mycket glada att fler och fler väljer att ställa sig bakom initiativet.

Här kan du se några av alla organisationer som ställt sig bakom manifestationen hittills, och listan fylls fortfarande på.

Vill du och din organisation också ställa er bakom initiativet?
Skicka ett mail till [email protected] så hörs vi vidare.

På scenen

Vill du vara volontär?

Hjälp oss göra manifestationen till en bra upplevelse för alla som kommer till Medborgarplatsen. Som volontär är du med och hjälper till med olika uppgifter på plats, till exempel dela ut material, svara på frågor och skapa god stämning.

Vill du vara volontär? Maila till [email protected] senast den 7 november så hör vi av oss.

Vi kommer ordna en digital informationsträff för våra volontärer måndag 13 november.

Material för spridning

Affisch (PDF, A3)