På lördag den 14/10, möts Halmstad BK och IFK Göteborg på Örjans vall i Halmstad. Under matchen kommer Världens barn vara i fokus på flera sätt.

Bland annat kommer IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero intervjuas innan matchen börjar och berätta om de olika projekt inom Världens barn som IOGT-NTO-rörelsen bedriver. På morgonen kommer även Johnny Mostacero lägga straffar på Halmstad BKs tidigare målvakt Håkan Svensson som en del i en utmaning att samla i pengar till Världens barn.

— Genom Världens Barn stödjer vi projekt för barn i Afrika, Asien och på Balkan som växer upp i en otrygg miljö. Det kan till exempel handla om familjer med alkoholmissbruk, eller barn som lever på gatan, och genom projekten ser vi till att de får mat, hälsovård, möjlighet att gå i skolan och stöd av kärleksfulla och närvarande vuxna. Alla barn har rätt till en trygg uppväxt, säger Johnny Mostacero, förbundsordförande för IOGT-NTO.

— Halmstads BK ska ha en eloge för att vi får vara med och sprida detta budskap under matchen. Man kommer att kunna Swisha in pengar under hela lördagen till nummer 901 95 06 och använder man referensen BARN så kommer pengarna att synas under IOGT-NTO:s insamling, säger Johnny Mostacero.

Matchen mellan Halmstad BK och IFK Göteborg genomförs på lördag den 14 oktober kl. 14.00 på Örjans vall i Halmstad.

Straffläggningen kommer läggas ut under dagen på IOGT-NTO:s Youtube-kanal.