Ann-Marie samlar in pengar till Världens Barn

Under september och oktober varje år, engagerar sig tusentals i Radiohjälpens kampanj Världens Barn, som IOGT-NTO-rörelsen är en del av. Pengarna som samlas in går bland annat till partnerorganisationer i Asien, vars arbete syftar till att hjälpa utsatta barn till en bättre tillvaro.

Ann-Marie Olsson från Mariestad, och medlem i IOGT-NTO sedan länge, är en av alla de som är med i årets insamling.

– Det känns fint att IOGT-NTO med detta initiativ kan vara med och bidra till att förbättra livet för de barn i världen som har de allra tuffast, säger Ann-Marie Olsson.

2017 samlade Skaraborgs distrikt, som Ann-Marie tillhör, in över 200 000 kronor till kampanjen och kom på sjätte plats av alla IOGT-NTO-distrikt i landet.

Det är jätteroligt. Vi hoppas naturligtvis på ett bra resultat även i år. Jag har varit engagerad i kampanjen under femton års tid och jag märker att intresset ökar för varje år som går. Det vill vi så klart uppmuntra. I år är det elva föreningar som deltar från Skaraborg men vi hoppas så klart att ännu fler föreningar ska ansluta sig till kampanjen, säger Ann-Marie Olsson.

Världens barn är ett rikstäckande initiativ av Radiohjälpen som tillsammans med Sveriges Television, Sveriges Radio, 14 humanitära organisationer och engagerade människor i landets 290 kommuner samlar in pengar till förmån för världens mest utsatta barn. Kampanjen pågår under vecka 39 och 40 då frivilliga genomför insamlingar genom alltifrån att skramla bössa till att arrangera motionslopp, konserter och loppmarknader.