Bli studentinformatör för nykterhetsrörelsen

Vill du jobba som studentinformatör i en organisation som arbetar för en bättre värld med demokrati och solidaritet för alla? Se hit!

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

IOGT-NTO Sydost söker dig som studerar och som samtidigt vill utmana alkoholnomen, skapa nykter och drogfri verksamhet och rekrytera nya studentmedlemmar.

I arbetet ingår att boka och genomföra klassrumspresentationer, delta på mässor, skapa nyktra mötesplatser som utmanar den rådande alkoholkulturen i studentvärlden samt rekrytera nya medlemmar.

Du kommer att vara en av flera studentinformatörer som utgår från lärosätena runt om i IOGT-NTO Sydosts upptagningsområde (Östergötland, Småland och Gotland). Arbetsledning som även samordnar arbetet i hela upptagningsområdet finns regionalt.

Du får internutbildning och introduktion, som ges vid en heldags kick-off i augusti

Vi söker dig som:

  • är medlem i eller kan tänkas bli medlem i IOGT-NTO
  • är student på det lokala lärosätet
  • känner dig bekväm med att tala inför större grupper
  • är strukturerad, självgående och lösningsfokuserad
  • har erfarenhet av digitala arbetssätt, som till exempel Teams, Zoom och Outlook

Meriterande är om du har:

  • Tidigare erfarenhet av nykterhetsrörelsen eller annan ideell organisation
  • Erfarenhet av att tala inför större grupper

IOGT-NTO är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation och folkrörelse. Vi har 22 000 medlemmar, fördelade på 400 föreningar över hela landet. Vår verksamhet vilar på nykter grund och går ut på att stärka demokrati och solidaritet.

Genom våra verksamheter och vårt påverkansarbete utmanar vi den rådande normen – som förutsätter att alla vuxna dricker alkohol – och inspirerar till en hälsosam och drogfri livsstil.

För att lyckas med jobbet som studentinformatör är det är en förutsättning att du delar IOGT-NTO:s värderingar

Vi tycker att olikheter är bra för att få varierande inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierande bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning under ca 1 år och omfattar ca 10-20 timmar/månad, med start i augusti. Resor ingår i arbetet men du kommer att utgå från din studieort. Arbetet är tänkt att kunna kombineras med dina ordinarie studier.

Kontakt Vid frågor

Teamchef Anders Karlsson, [email protected], 073-372 62 33

Skicka in din ansökan!

Välkommen med din ansökan, senast den 1 juni 2022 till:
IOGT-NTO Sydost
[email protected] (märkt mejlet med ”Studentinformatör”)