Delta i kongressdiskussionerna

Du som är medlem kommer att ha möjlighet att delta på kongressens alla delar. Under kongressen kommer vi att använda två plattformar – VoteIT och ZOOM. Här finns information om hur du deltar i plattformarna, hur den digitala kongressen kommer gå till och förhandlingsprogram med tider för kongressens upplägg.
 

Delta i VoteIT

För att delta i VoteIT behöver du registrera dig. Det är viktigt att du använder samma e-postadress som du har i vårt medlemsregister. Vill du vara säker på att du har rätt adress kan du kolla och du kan själv uppdatera dem på Mina sidor (BankID behövs).

Registrera dig i VoteIT genom att skicka ett mejl till [email protected] med den mejladress du har registrerat i medlemsregistret och skriv att du vill delta på IOGT-NTO:s kongress. Registreringen hanteras senast nästkommande vardag.
Se en instruktionsfilm om VoteIT
Mejla för att registrera
Gå direkt till VoteIT

 

delta i zoom

Vid några tillfällen kommer förhandlingarna att genomföras i mötesverktyget Zoom. Länkar till respektive Zoom-samtal kommer finnas på denna webbplats strax innan de startar. Att begära ordet görs i VoteIT, se ovan. Läs gärna igenom instruktionerna nedan innan mötet och ha dem nära till hands om du skulle behöva dem under mötet.

Du kan delta i ett Zoom-möte antingen genom en webbläsare på din dator eller genom en app på en telefon eller surfplatta. Om du har möjlighet, välj dator så att du kan följa mötet på en större skärm.

Delta via dator
  • Se till att din dator är utrustad med mikrofon och webbkamera (kamera inget krav). Det är bra att ha laddaren ansluten under mötet då videomöten drar mycket ström.
  • Använd gärna ett headset/hörlurar. Om du inte har några hörlurar går det bra med datorns inbyggda högtalare.
  • Du kan antingen delta i mötet direkt i webbläsaren Chrome eller ladda ner programmet Zoom:Ladda ner webbläsaren Chrome (om inte installerad)
    Ladda ner Zoom

 

Hur går en digital kongressvecka till?

Kongressen 2021 genomförs helt digitalt, vilket betyder att själva kongressformen ser annorlunda ut – men med samma möjligheter att fatta demokratiska beslut. Du kommer känna igen gemenskapen och den härliga kongresskänslan, men samtidigt ha möjlighet att få ihop kongressdeltagande med övriga livet.

förslag och Omröstningar

I vårt digitala mötesrum på plattformen VoteIT kan ombud och andra medlemmar argumentera och lägga förslag löpande under veckan innan det är dags att gå till beslut då ett röstningsverktyg kommer användas.

Förhandlingarna under kongressen kommer ske asynkront, det vill säga att alla frågor diskuteras parallellt och varje kväll avslutas en del av diskussionerna med att några ärenden går till beslut. Då har ombuden i regel 23 timmar på sig att rösta, vilket även det sker via VoteIT. När omröstningen i ett specifikt ämne avslutats presenteras resultatet. Vid några tillfällen förs diskussionerna i Zoom.

När vilka frågor diskuteras och beslutas i vilka plattformar framgår av förhandlingsprogrammet.

Förhandlingsprogram