Medlem IOGT-NTO

Sofia Hast

Ålder: 26 år
Gör: Arbetar som företagsansvarig på gymkedjan Actic
Bor i: Stockholm men uppvuxen i Hälsingland

Hur länge har du varit medlem i IOGT-NTO?

-Lite mindre än ett år. Men jag har varit nykter längre än så, dock inte organiserad.

Vad betyder IOGT-NTO för dig?

– Många utifrån ser kanske nykterhetsrörelsen som otidsenlig men för mig är IOGT-NTO en rörelse som gör väldigt många fina insatser i samhället. Jag blev även glatt överraskad över hur bred nykterhetsrörelsen är och hur många olika typer av verksamheter som faktiskt erbjuds.

Varför blev du medlem?

-För mig har alltid varit viktigt att leva ett aktivt och hälsosamt liv och då var valet enkelt. Men det känns även viktigt för mig att vara med och bidra och stötta organisationen som helhet i dess viktiga arbete.

Hur kommer det sig att du slutade dricka alkohol?

-För mig är det en självklarhet att avstå från alkohol i och med det yrke jag har valt. Genom mitt ställningstagande har jag även märkt att jag inspirerar allt fler unga att välja bort alkoholen, vilket naturligtvis känns kul.

Bästa tipsen för att komma igång med träning?

-Sätt upp enkla mål och håll dig till dem. Ha inte för höga förväntningar. Testa att träna tillsammans med någon. Antingen i grupp eller med en kompis. Kom ihåg att fira och beröm dig själv när du har kommit igång med träningen.

Dina bästa tips på vardagsmotion?

-Den bästa träningen är den som blir av. Hitta ett alternativ som passar just din kropp. Om det känns jobbigt att gå på gym så kan du börja med en kort promenad eller ta trapporna istället för hissen. Det viktiga är att kroppen är i rörelse under dagen.

8624092